Konferencje, szkolenia, bankiety:

Zespół Pałacowo-Parkowy w Ostromecku zajmuje się organizacją konferencji, szkoleń, spotkań naukowych i biznesowych, bankietów, sympozjów etc. W obiekcie znajdują się sale konferencyjne, wielofunkcyjna sala balowa oraz kilka sal restauracyjnych, wyposażonych w internet bezprzewodowy (istnieje możliwość korzystania z sieci przewodowej). W ofercie znajduje się również sprzęt audiowizualny oraz zestaw nagłośnieniowy do obsługi róznorodnych imprez. W starej kuchni Pałacu Nowego, znajduje się stół bilardowy, przeznaczony specjalnie dla naszych Gości. Proponujemy ponadto zwiedzanie Pałacu Starego, parku krajobrazowego i okolic Ostromecka z przewodnikiem.

Serdecznie zapraszamy!

Menu do wyboru:

I. Przystawki

  1. Grillowany sandacz na sosie kurkowym 
  2. Kurki w śmietanie 
  3. Łosoś na Ratatui waryzwnym z sosem holenderskim 
  4. Melon z szynką parmeńską 
  5. Mus z wątróbki na grzance z miksem sałat 
  6. Mus ze szparagów i szynki 
  7. Mus ze świeżego ogórka na tramezzino żytnim
  8. Ser wędzony z figą i winegretem 
  9. Tatar z pomidora na grzance 
  10. Zapiekana feta z pomidorem 

II.Zupy:  220ml

  1. Barszcz czerwony z pasztecikiem 
  2. Borowikowa z kluseczkami
  3. Chłodnik 
  4. Flaki wołowe 
  5. Krem z borowików 
  6. Krem z kalafiora z pianką bazyliową
  7. Krem z pieczarek z migdałami 
  8. Krem z warzyw z mgiełką śmietany 
  9. Rosół Straciatella 
  10. Rosół z gęsi 
  11. Rosół z makaronem 
  12. Zupa cebulowa 
  13. Zupa gulaszowa 
  14. Zupa serowa 
  15. Zupa ziemniaczana z chipsem 
  16. Zupa ziemniaczana z łososiem 
  17. Żurek 

 III.Dania główne: 80g/porcja

  1. Cordon Bleu 
  2. De Volaille z serem
  3. Karkówka ze śliwką 
  4. Kotlet de Volaille 
  5. Kurczak z jabłkiem i glazurowana marchewką
  6. Kurczak z kurką na puree marchewkowym
  7. Kurczak z mieszanka śródziemnomorską 
  8. Łosoś zapiekany fetą 
  9. Medaliony a’la Walewska 
  10. Pierś z gęsi na glazurowanych buraczkach z kluskami śląskimi 
  11. Pierś z kaczki z jabłkiem i żurawiną 
  12. Pierś z kurczaka z kurką i wędzonką 
  13. Pierś z kurczaka ze szpinakiem
  14. Polędwica wieprzowa z groszkiem cukrowym i sosem serowym 
  15. Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem i serem pleśniowym 
  16. Polędwiczka wieprzowa na miksie sałat z żurawiną 
  17. Polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem i fetą 
  18. Pstrąg na maśle 
  19. Pstrąg w migdałach 
  20. Pstrąg w słoneczniku 
  21. Roladka z białej ryby na warzywach Julien z sosem kaparowym 
  22. Roladka z kurczaka z kolorowymi warzywami 
  23. Roladka z kurczaka z serem i ananasem 
  24. Roladka z polędwiczki wieprzowej z serem pleśniowym 
  25. Roladka ze schabu z serem i ananasem 
  26. Roladki ze schabu ze szpinakiem 
  27. Sakiewki wieprzowe z pieczarkami 
  28. Sandacz w sosie kurkowym 
  29. Sznycel cielęcy 
  30. Udko z kaczki na kapuście modrej z lanymi kluskami 
  31. Zrazy staropolskie 
  32. Grillowana pierś z kurczaka z glazurowaną marchewką i ziemniakami po parysku 

IV. Desery:

  1. - Ananasowiec 
  2. - Babeczka bankietowa 
  3. - Babeczki budyniowe (2 szt.) 
  4. - Babka gotowana (szt.) 
  5. - Ciasto cappuccino 
  6. - Ciasto czekoladowe 
  7. - Ciasto marchewkowe 
  8. - Ciasto maślane z owocem
  9. - Ciasto Snickers 
  10. - Ciasto węgierskie 
  11. - Ciasto w-z 
  12. - Drożdżówka z jabłkiem 
  13. - Gałka lodów 
  14. - Jabłecznik 
  15. - Karpatka 
  16. - Kokosowiec
  17. - Kostka lodowa 
  18. - Kutia (1 kg) 
  19. - Makowiec na cieście kruchym 
  20. - Makowiec (1 szt.) 
  21. - Metrowiec 
  22. - Miodownik Pałacowy 
  23. - Mus brzoskwiniowy na sosie waniliowo-czekoladowym 
  24. - Mus czekoladowy na wiśniach w żelu 
  25. - Mus owocowy z sosem waniliowym 
  26. - Mus z białej czekolady z kokosem i granatem
  27. - Naleśnik z twarogiem 
  28. - Orzechowiec 
  29. - Panna Cotta z jeżynami 
  30. - Pączek Ostromecki 
  31. - Pianka na śnieżce 
  32. - Pianka owocowa - ciasto 
  33. - Pianka owocowa – deser 
  34. - Pieczone jabłko z marcepanem 
  35. - Piernik pałacowy 
  36. - Pleśniak 
  37. - Przekładaniec 
  38. - Ptyś z musem z mascarpone i owocami 
  39. - Rogal pałacowy z kajmakiem 
  40. - Rogal pałacowy z makiem 
  41. - Rogal Pałacowy 
  42. - Sernik (1 kg)
  43. - Sernik 
  44. - Strucla jabłkowa (1 szt.) 
  45. - Tarta z jabłkami 
  46. - Tort pralinkowy
  47. - Tort truskawkowy

V.Kolacja zimna

  1. - Galantyna z kurczaka 
  2. - Galaretka z suszonymi pomidorami
  3. - Gravlax 
  4. - Indyk z musem z groszku 
  5. - Karkówka z czosnkiem 
  6. - Karkówka ze śliwką na zimno 
  7. - Karkówka ze śliwką 
  8. - Karp w galarecie 
  9. - Koreczki bankietowe (2 szt.)
  10. - Koreczki z klopsików marynowanych w salsie 
  11. - Mus z wątróbki z żurawiną 
  12. - Pasztet na tramezzino 
  13. - Pasztet staropolski 
  14. - Pasztet z orzechami z winegretem na tramezzino 
  15. - Polędwiczka z serami i orzechami 
  16. - Pstrąg w glazurze 
  17. - Rolada biszkoptowa szpinakowa z wędzonym łososiem 
  18. - Rolada schabowa z runem leśnym 
  19. - Rolada schabowa z serami 
  20. - Rolada z boczku 
  21. - Rolada z kurczaka z brokułem 
  22. - Rostbef z musem chrzanowym 
  23. - Rostbef ze szparagami zielonymi 
  24. - Rostbef ze szparagami 
  25. - Ryba po grecku 
  26. - Schab w ziołach 
  27. - Schab z grzybami 
  28. - Schab z grzybami 
  29. - Schab z morelą
  30. - Schab z omletem 
  31. - Schab ze szpinakiem 
  32. - Śledź w buraczkach 
  33. - Śledź w oleju 
  34. - Śledź w pomidorach 
  35. - Śledź w śmietanie 
  36. - Tartinki – kanapki (2 szt.) 
  37. - Tartinki z musem z szynki 
  38. - Tartinki z pastą jajeczną 
  39. - Tatar wołowy 
  40. - Tatar z łososia 
  41. - Terrina rybna w algach morskich 
  42. - Terrina rybna w warzywach 
  43. - Terrina z kurczaka z borowikiem 
  44. - Wrapsy z warzywami 
  45. - Wrapsy ze świeżymi warzywami 

VI.Kolacja ciepła:

  1. - Bigos 
  2. - Karp z pieczarkami 
  3. - Kulebiak 
  4. - Łazanki z makiem 
  5. - Pierogi ruskie 
  6. - Pierogi z kapustą i grzybami (1 kg) 
  7. - Pierogi ze szpinakiem 
  8. - Karp na złoto 
  9. - Ragout z kurczaka 
  10. - Krokiet z kapustą i grzybami 
  11. - Skrzydełka na ragout z warzyw (2 szt.) 
  12. - Szaszłyk drobiowy na ragout z warzyw 

 VII.Sałatki:

  1.  - Sałatka Cesar 
  2. - Sałatka grecka 
  3. - Sałatka gyros 
  4. - Sałatka jarzynowa 
  5. - Sałatka w szynce – po rusku 
  6. - Sałatka z bekonem 
  7. - Sałatka z brokułem i kalafiorem 
  8. - Sałatka z ryżem i tuńczykiem 
  9. - Sałatka z ryżem i kurczakiem
  10. - Mix sałat z suszonym pomidorem 

 VIII.Dodatki:

  1. - Bukiet surówek 
  2. - Bukiet warzyw gotowanych 
  3. - Buraczki 
  4. - Frytki
  5. - Grillowane warzywa 
  6. - Kapusta modra 
  7. - Kasza do potraw 
  8. - Kluski kładzione 
  9. - Kołduny 
  10. - Krokiety 
  11. - Masło 
  12. - Ogórek kwaszony 
  13. - Pieczywo 
  14. - Placek z cukinii 
  15. - Smalec (10 dag) 
  16. - Smalec z gęsi (10 dag) 
  17. - Sos ajvarowy 
  18. - Sos czosnkowy 
  19. - Sos tzatziki 
  20. - Surówka z kapusty pekińskiej 
  21. - Surówka z marchwi 
  22. - Ziemniaki po parysku 
  23. - Ziemniaki z Ratatui 
  24. - Ziemniaki z rozmarynem 

 IX.Dania specjalne

  1. - Dzik pieczony (1 szt. ) 
  2. - Fontanna czekoladowa 
  3. - Gęś w całości (1 kg)
  4. - Kaczka w całości (1 szt.) 
  5. - Polędwica Wellington (1 szt.) 
  6. - Prosiak pieczony (1 szt.) 
  7. - Udziec wieprzowy (1 szt.) 

 X.Napoje bankietowe:

  1. - Herbata bankietowa 
  2. - Kawa bankietowa
  3. - Napoje bankietowe ( 0,5 l) 
  4. - Woda bankietowa ( 0,5 l) 
  5. - Woda (2l)

 XI.Garden party:

  1. - Karkówka 
  2. - Kaszanka 
  3. - Kiełbasa ` 
  4. - Udko z kurczaka

 XII. Śniadania:

  1. - Jajecznica 
  2. - Zestaw śniadaniowy